October 11, 2024

Day in the Life: Nisrine, Test Automation Engineer at Sogeti

Ontdek een dag uit het leven van Nisrine, Test Automation Engineer bij Sogeti. Nisrine ontwikkelt geautomatiseerde tests om de kwaliteit van software te waarborgen en neemt deel aan dagelijkse meetings en sprintevaluaties. Ze waardeert de afwisseling en vrijheid in haar rol en de kans om met haar team impact te maken. Leer hoe Nisrine haar werkdag in balans houdt met haar persoonlijke leven in onze nieuwste blogpost.

Naam: Nisrine
Job: Test Automation Engineer

Wat doet een Test Automation Engineer bij Sogeti?

Een Test Automation Engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van geautomatiseerde tests om de kwaliteit van software te waarborgen. Een Test Automation Engineer maakt scripts die automatisch de functionaliteit, performance en beveiliging van software testen.


Zo ziet een dag uit het leven van Nisrine eruit!

7-9AM:
Vandaag is het kantoordag bij de klant. Als team hebben we afgesproken om elke woensdag op kantoor te zitten om bepaalde dingen makkelijker te kunnen bespreken en vooral de sfeer in het team leuk te houden. Ik vertrek altijd lekker op tijd met de trein om de drukte voor te zijn en een eventuele buffer te hebben voor als er iets mis gaat. Deze tijd gebruik ik ook om mailtjes te lezen en beantwoorden, meetings in te plannen en kijken wat er voor vandaag op de planning staat. Als dat gedaan is, kijk ik mijn Netflix show verder tot ik aankom met de trein.

9-10AM:
Elke ochtend starten we met een daily, hierin hebben we een (meestal) korte check-up met het team. Hierin vertelt iedereen wat ze de dag ervoor hebben kunnen doen, wat ze vandaag plannen om te doen en of ze ergens tegenaan lopen / vragen hebben voor het team. Soms is de daily binnen 10 minuten klaar, soms duurt die iets langer omdat bijvoorbeeld het EK, de Olympische Spelen of andere interessante nieuwtjes ter sprake komt.

10-11AM:
Rond dit tijdstip is de wekelijkse meeting met het Quality Assurance team, a.k.a. alle testers. Ik vind deze wekelijkse check-ups top, omdat we dan op de hoogte zijn van elkaars werk en we om hulp kunnen vragen of tips kunnen geven als dat nodig is.

11AM-12PM:
Ik ga hier zelf aan het werk met mijn individuele taken en stiekem bespreken we al met het team hoe laat we willen lunchen om de lunchdrukte voor te zijn en wat en waar we willen lunchen.

12-1PM:
Om 12 uur zitten wij als team al te eten in het restaurant op kantoor of ergens op een plekje buiten kantoor. Dit is het moment dat we het helemaal niet over werk hebben en gezellige gesprekken over van alles en nog wat. Meestal is dit het update moment van het dagelijkse spel dat een deel van het team speelt en er punten vergeleken worden.

1-2PM:
Aan het einde van een sprint (dit is een vooraf afgesproken periode van een paar weken wanneer een release van een nieuw stuk software zal plaatsvinden), hebben we een retrospective waarin we reflecteren op de afgelopen sprint als team en individueel. Hierin gebruiken we een leuke website om eerst te beginnen met een icebreaker met een interessante vraag voor elk teamlid om los te komen. Daarna geven wij allemaal anoniem feedback over dingen die goed gingen, obstakels die we ondervonden en dingen die we anders willen doen de volgende keer. Vervolgens bespreken we deze punten en spreken we af wat we mee willen nemen voor de volgende sprint.

2-3PM:
Nu het terugkijken op de vorige sprint klaar is, is het nu tijd voor het plannen van de volgende sprint. Hier bepalen we als team welke features er deze sprint ontwikkelt gaan worden, hoeveel tijd iedereen nodig heeft voor zijn taak en of alles bij elkaar past in de aangegeven tijdsperiode.

3-4PM:
Hier nemen we meestal een korte pauze, we gaan even een kort rondje lopen, gaan even een spelletje doen om weer even concentratie te krijgen of halen even iets lekkers te drinken bij het café op kantoor. Daarna is het weer individueel werken en kijken hoe ik de nieuwe sprint aan ga pakken.

4-6PM:
Ergens tussen 4 en 5 pak ik de trein weer terug naar huis. Het is dan even iets melden bij het team als ik iets te melden heb en dan verlaat ik het kantoor. Op de weg naar huis ben ik of nog iets aan het afronden als ik een taak net niet af had of ik zit op mijn telefoon iets te kijken.

6-7PM:
Dit is etenstijd, en tijd om me om te kleden voor een sporttraining.

7-10PM:
Ik zit bij een wedstrijdteam, dus we trainen lang en intens. De training duurt 3 uur. Het is intens, maar wel leuk omdat ik dan bewogen heb na een dag kantoor en omdat mijn teamgenoten ook mijn vrienden zijn, dus die heb ik dan ook gelijk weer gesproken. Na de training kletsen we meestal even bij en daarna ga ik naar huis, douchen en slapen.

Hoe ontspan je aan het einde van de dag?

Ik ontspan aan het einde van een werkdag door of een wandeling te maken met een podcast op of door naar mijn danstraining te gaan of door lekker op de bank Netflix op te zetten.


Wat vind je geweldig aan je werk en je werkgever?

Ik vind mijn rol in teams heel leuk. Je draagt echt iets bij aan het team en werkt samen met onder andere de developer(s) om te weten wat de verwachtingen zijn voor ontwikkelde software, maar ook dat ik zelf kijk wat belangrijke onderdelen zijn om te testen voor de kwaliteitswaarborging. Een goede balans van tussen met het team samenwerken en individueel aan de slag gaan. Verder vind ik het fijn bij Sogeti dat je de vrijheid krijgt om je te ontwikkelen naar de kant die je op wilt met je carrière en dat er een breed klantenbestand is, waardoor je elke keer in een andere werkomgeving terechtkomt waar je weer veel nieuwe dingen kunt leren. Ik vind de collega's ook top, ook al zitten we niet bij dezelfde klant, we zoeken elkaar op op kantoor, kunnen elkaar altijd vragen, lunchen samen of plannen even een bijkletsmoment in.

Benieuwd naar de carrièremogelijkheden bij Sogeti? Volg Sogeti om op de hoogte te blijven van het volgende HerFuture x Sogeti evenement, of bekijk de openstaande vacatures in onze app!